Termeni și condiții

TERMENI ŞI CONDIŢII

INFORMAȚII PRELIMINARE

 • Prezentul document intitulat “Termeni şi Condiții” constituie acordul legal dintre dumneavoastră  în calitate de Client, Utilizator și / sau Vizitator şi Proval Just SRL, vizând utilizarea Site-ului, comanda unei expertize/evaluări, accesarea şi folosirea facilităţilor Site-ului etc. Pentru utilizarea conformă a Site-ului vă recomandăm să citiţi în prealabil aceşti Termeni şi Condiţii. Accesarea si vizitarea Site-ului, dar şi plasarea unei Comenzi înseamnă acceptarea în totalitate şi necondiţionată a acestor Termeni şi Condiţii.
 • Pentru a putea accesa în mod facil produsele pe care vi le punem la dispoziție, trebuie să acceptați în mod neechivoc și în totalitate Termenii și Condițiile de față. Dacă nu sunteţi de acord să respectaţi aceşti Termeni şi Condiţii, fie chiar şi parţial, vă rugăm să nu utilizaţi Site-ul. De asemenea, dacă, în orice moment, aceşti Termeni şi Condiţii nu mai sunt acceptaţi de către dumneavoastră, vă rugăm să sistaţi imediat accesarea şi utilizarea Site-ului.
  • Termenii şi condiţiile pot fi modificate oricând, fără a fi necesară o notificare prealabilă. Modificările şi informaţiile privind valabilitatea acestora vor fi postate pe acest site, în vederea informării celor interesați / vizați. Utilizatorii, Vizitatorii și Clienții trebuie să se raporteze la regulile, drepturi, obligaţiile, procedurile etc. prevăzute de Termeni şi Condiţii în formatul valabil la data interacționării cu Site-ul, fără a exista o obligaţie a Legal Tech Solutions de a-i informa individual despre actualizări şi / sau modificări.

 

CINE SUNTEM?

   • Suntem profesioniși, experți evaluatori. Oferim servicii de evaluare pentru proprietăți imobiliare, bunuri mobile și companii. În activitatea noastră dezvoltăm considerente cu fundamente în standardele de evaluare și legislația în vigoare. Asistăm și oferim consultanta  financiara și tehnica clientului nostru care conduce la eficienta și rezultat!Datele noastre de identificare sunt următoarele:
   • Denumire: PROVAL JUST SRL (în continuare, PROVAL)
   • Sediul social: Mun. Timișoara, str. Obreja, nr. 13, C.P. 300330
   • Numărul de înregistrare în registrul comerțului: J35/1591/2023
   • CUI: 48024179
   • Email: contact@proval.ro – timpul mediu de răspuns 2 zile lucrătoare
   • Telefon: 0773  867 668  – ne puteți contacta telefonic în intervalul orar: 09.00 – 17.00

Scopul prezentului Site este de a prezenta și informa vizitatorii cu privire la serviciile PROVAL, locațiile unde ne desfășurăm activitatea, domeniile în care activăm, precum și mijloacele prin care ne puteți contacta. Website-ul nostru conține de asemenea știri, articole și alte materiale referitoare la ariile de practică în care activează echipa PROVAL, precum și referitor la realizările echipei noastre.

Acceptarea termenilor și condițiilor 

Accesul și utilizarea acestui Site sunt supuse Termenilor și condițiilor de utilizare descrise mai jos și tuturor legilor și regulamentelor aplicabile. Vă rugăm să parcurgeți cu atenție termenii și condițiile expuse în cele ce urmează, întrucât accesând și utilizând Site-ul, acceptați aceste condiții si luați la cunoștință că orice alte acorduri între Dumneavoastră și DARIAN sunt înlocuite de prevederile prezentului document.

Dacă nu sunteți de acord sau nu acceptați, fără limitări, Termenii și condițiile de Utilizare ale acestui Site, va rugăm sa părăsiți acest Site. 

Confidențialitate

PROVAL depune toate eforturile pentru a verifica și a testa materialul oferit de acest website. Dar, pentru o protecție sporită vă rugăm să rulați un program antivirus pentru toate materialele descărcate de pe internet. PROVAL nu își asumă nicio responsabilitate pentru orice pierdere, întrerupere sau deteriorare a datelor sau a sistemului dumneavoastră, care pot apărea în timp ce navigați pe website-ul nostru.

Dacă trimiteți o solicitare prin e-mail la un anumit contact sau adresa generală de contact indicată pe website-ul nostru, vom folosi datele dumneavoastră personale, obținute prin intermediul comunicării, pentru a răspunde solicitării dumneavoastră.

Anumite date personale (mai precis adresa de email) sunt colectate prin intermediul website-ului. Detalii privind prelucrarea de către PROVAL a unor astfel de date personale sunt disponibile în Politica de confidențialitate.

Lipsa garanțiilor

Întreg conținutul acestui site poate fi modificat și vă este oferit „ca atarefără a se oferi nici o garanție de nici un fel, fie aceasta expresă sau implicită.

Exonerarea de Răspundere

Utilizarea prezentului site este în totalitate răspunderea dumneavoastră. PROVAL nu este răspunzător pentru daune directe sau indirecte, de orice natură, ce ar rezulta din sau în legătură cu utilizarea acestui site sau a conținutului său. PROVAL nu își asumă nici o responsabilitate și nu va fi răspunzător pentru nici o daună sau viruși care ar putea să vă infecteze computerul sau alte bunuri în urma accesării sau utilizării acestui site, sau descărcării oricărui material, informații, text, imagini video sau audio de pe acest site.

   1. Link-uri pe site-urile unei terțe părți

Acest Site poate conține link-uri către alte site-uri aflate în proprietatea sau operate de alte părți decât PROVAL.

Utilizarea unor astfel de link-uri este condiționată de dorința dumneavoastră de a le accesa. Referitor la aceste link-uri vă informăm că PROVAL se exonerează de orice răspundere cu privire la orice informație, conținut publicitar sau de informare, servicii, produse sau materiale ce pot apărea pe aceste terțe site-uri și că aceste site-uri nu sunt în mod necesar promovate de către PROVAL.

PROVAL nu garantează în nici un fel aceste terțe site-uri ori conținutul lor. Dacă alegeți să accesați aceste terțe site-uri o faceți pe propriul dumneavoastră risc și cu asumarea tuturor responsabilităților și consecințelor ce decurg dintr-o atare accesare. Mai mult, când alegeți să accesați un site terț ar trebui să parcurgeți, înainte de utilizare, Termenii și condițiile de utilizare ai respectivului Site terț.

Nu suntem responsabili pentru și nu susținem site-uri terțe. 

   1. Revizuiri ale acestor Condiții de Utilizare

PROVAL poate, în orice moment și fără notificare prealabilă, să revizuiască acești Termeni de Utilizare. Sunteți obligat să respectați oricare și toate aceste de revizuiri, motiv pentru care va trebui să vizitați aceasta pagină a site-ului nostru, în mod periodic, pentru a lua la cunoștință de revizuiri.

   1. Legislație aplicabilă și jurisdicție

Prezentul document, condițiile și regulile stabilite în acesta sunt guvernate de legile din România. Instanțele competente din România vor avea jurisdicție exclusivă asupra oricăror și tuturor disputelor ce vor apărea din sau se vor referi la sau vor fi în legătură cu prevederile Termenilor de Utilizare și/sau Conținutul site-ului sau în cazul disputelor în care acești Termeni de Utilizare și/sau acest site vor fi considerați ca fiind relevanți pentru astfel de dispute.


DEFINIREA UNOR TERMENI

   • Având în vedere faptul că în prezentul document anumite cuvinte ori fraze vor fi utilizate în mod recurent, am decis să facem o listă cu cele mai uzuale formulări pentru a facilita înțelegerea cât mai corectă a întregului document:
   • Comandă –  reprezintă intenția Clientului, exprimată prin intermediul site-ului, prin care acesta își exprimă dorința și angajamentul de a achiziționa cel puțin una din variantele de evaluări rapide comercializate de către noi;
   • de email şi a unei parole, secţiune care conţine diverse informaţii despre Client.
   • Contract – reprezintă contractul la distanţă încheiat între noi și dumneavoastră, clienții noștri. Acest contract se încheie fără prezenţa fizică simultană a Vânzătorului şi a Cumpărătorului, contracte ce se încheie prin acceptarea, după atentă citire, a prezentului Document de către Cumpărător.
   • Cumpărător/Client –  orice persoană fizică, în vârstă de cel puţin 18 ani, cu capacitate de exerciţiu deplină sau orice persoană/entitate juridică, care îşi creează sau nu un Cont în Site şi efectuează o Comandă online. 
   • Vânzător reprezintă societatea PROVAL JUST SRL/PROVAL, astfel cum ne-am prezentat anterior.
   • Document / Politică de Utilizare / Termeni şi Condițiiprezenta Politică de Utilizare privind termenii şi condiţiile de utilizare a Site-ului, denumit şi ”Termenii şi Condițiile”, „T&C” sau „Politică” ce va guverna raportul contractual dintre PROVAL și Clienți, Utilizatori și / sau Vizitatori şi care va fi interpretată în conformitate cu legea română. Orice neconformitate sau nevalabilitate a unei părţi sau clauze din Termeni şi Condiţii cu alte prevederi legale aplicabile nu are efecte asupra valabilităţii şi legalităţii celorlalte prevederi din Politică.
   • Produs – reprezintă oricare din variantele ale Evaluării rapide care sunt comercializate pe site-ul www.proval.ro
   • Utilizator – orice persoană care a creat un cont pe site.
   • Vizitator – orice persoană care accesează site-ul.
   • Site-ul reprezintă site-ul nostru www.proval.ro precum şi orice secţiune sau subpagină a acestuia. 

CONDIȚII GENERALE DE UTILIZARE

   • Site-ul www.proval.ro este un site public ce poate fi utilizat de către orice persoană interesată în a achiziționa unul sau mai multe produse dintre cele comercializate de către noi.
   • Ne rezervăm dreptul de a refuza ori restrânge accesul vizitatorilor sau clienților la anumite subsecțiuni sau funcții specifice ale site-ului dacă va exista suspiciunea rezonabilă că se încearcă fraudarea sau eludarea politicilor site-ului. De asemenea, accesul va fi refuzat ori restrâns ori de câte ori vom avea suspiciunea rezonabilă că, prin anumite acțiuni, se încearcă prejudicierea intereselor noastre.
   • Interzicem în mod expres orice utilizare abuzivă a site-ului nostru, prin utilizare abuzivă înțelegându-se orice acțiune ori inacțiune prin care nu sunt respectate regulile statuate în prezenta Politică sau în orice altă politică existentă pe site, orice acțiune care contravine bunei-credințe în relațiile comerciale ori contractuale sau orice acțiune care încalcă legislația în vigoare sau bunele practici și / sau moravuri.

COMENZILE ONLINE

   • Prin plasarea unei comenzi online vă exprimați dorința și acordul de a intra într-o relație contractuală bilaterală cu noi, echipa PROVAL. O comandă online poate conține unul sau mai multe dintre produsele pe care noi le comercializăm în magazinul nostru online.
   • Poate plasa o comandă pe site orice persoană fizică (dacă a împlinit vârsta de minimum 18 ani) și orice persoană juridică. Comanda poate fi plasată din meniul aferent Evaluare rapidă. Contul personal/e-mailul introdus va facilita interacțiunea dintre noi și dumneavoastră, vă va aduce beneficii suplimentare (cu titlu de exemplu: promoții exclusive, bonusuri sau reduceri) și, mai mult decât atât, veți putea avea o evidență concretă a tuturor comenzilor pe care le-ați avut.
   • O comandă va fi considerată drept finalizată doar după parcurgerea tuturor etapelor din meniul Trimite formularul/Finalizare Comandă/Date de facturare și doar după confirmarea plății integrale a prețului produselor ori serviciilor pentru care ați optat. Plata se va considera efectuată în momentul creditării contului nostru cu suma aferentă produselor ori serviciilor achiziționate de către dumneavoastră.
   • Serviciile vor fi puse la dispoziția clienților prin intermediul e-mailului introdus pe website, imediat după aprobarea tranzacției și a plății acestora.

PREȚUL. FACTURAREA. PLATA

   • Pentru produsele sau serviciile comercializate pe site-ul www.proval.ro, prețul va fi indicat exclusiv în RON. În anumite situații acest preț poate include sau nu T.V.A., însă vom face mențiunile necesare acolo unde este nevoie pentru a vă informa în mod corect.
   • Prețul produselor se actualizează în mod constant. Vă rugăm să vă raportați la valoarea prețului în momentul finalizării comenzii. Având în vedere că veți avea posibilitatea de a opta pentru una din variantele disponibile, prețul afișat inițial poate suferi modificări în concordanță cu opțiunile dorite și bifate. 
   • În situația în care veți opta pentru un serviciu lunar de tip abonament (dacă acest serviciu va fi disponibil), vă exprimați acordul cu privirea la retragerea lunară din contul bancar furnizat de către dumneavoastră a sumei aferente prețului acestui serviciu, fie prin intermediul unui serviciu de direct debit sau a unei plăți recurente cu instrumente de plată sau card. În situația în care veți dori renunțarea la acest tip de serviciu, veți avea posibilitatea de a ne contacta utilizând meniul specific din interfața site-ului.
   • Vom emite factura aferentă produselor achiziționate pe baza datelor de identificare pe care ni le veți comunica. Factura va fi livrată odată cu produsele comandate, pe email-ul dumneavoastră sau în contul de client, aceasta fiind valabilă în acest format și chiar fără o ștampilă sau semnătură din partea emitentului. 
   • Plata produselor şi a serviciilor de pe site-ul www.proval.ro se va realiza online, cu cardul bancar. Cu privire la acest aspect, menţionăm că nu sunt aplicabile taxe sau comisioane suplimentare pentru plata cu cardul. Pentru plățile cu card bancar, tranzacția va apărea pe extrasul de cont al clientului plătitor ca PROVAL JUST SRL. Indiferent de valuta pe care o aveți în cont, tranzacțiile se vor efectua în RON, la cursul de schimb al băncii dumneavoastră.
   • Procesatorul de plăţi care va intermedia tranzacţiile dintre clienţi şi www.proval.ro este NETOPIA MOBILPAY. Cardurile acceptate sunt Visa/Visa Electron, Mastercard/Maestro, plata fiind realizată în condiții de securitate maximă. Procesarea datelor de card se face în mod exclusiv pe serverele NETOPIA FINANCIALS SERVICES
   • Tranzacţiile sunt securizate la un nivel ridicat, astfel încât plata se va realiza în cele mai sigure condiţii. PlăţiOnline nu stochează datele confidenţiale de pe cardul cu care se realizează tranzacţia, ci doar transmite datele necesare criptate prin intermediul unei conexiuni securizate cu banca procesatoare.

DREPTUL DE RETRAGERE AL CLIENTULUI

   • Serviciul comercializat, Evaluare rapidă, pe site-ul www.proval.ro este exceptat de la dreptul de retragere din contract, în conformitate cu legislația în vigoare, fiind vorba despre furnizarea de conținut digital care nu este livrat pe un suport material, iar prestarea a început cu acordul prealabil expres al consumatorului/cumpărătorului. Astfel, nu putem oferi un drept de retragere, respectiv sumele achitate pentru produsele achiziționate de pe site-ul nostru nu vor putea fi restituite. Celălalte servicii descrise în secțiunea Servicii nu se încadrează la aceste excepții.
   • Având în vedere faptul că produsele noastre constau în documente exclusiv electronice și servicii online, înțelegeți și acceptați faptul că, după achiziționarea oricăruia din produsele de pe site-ul www.proval.ro, nu vă veți mai putea retrage din acest contract. În acest sens, prin achiziționarea produselor de pe site, vă oferiți acordul în mod expres cu privire la imposibilitatea de a vă mai retrage din contract, respectiv imposibilitatea de mai obține restituirea sumelor de bani avansate către PROVAL.
   • PROVAL își rezervă totuși dreptul ca, în anumite situații particulare, din motive întemeiate, să ramburseze (integral sau parțial) unele sume sau costuri suportate de către dvs., dar acest drept reprezintă o facultate care se va exercita conform liberei aprecieri a reprezentanților PROVAL și fără să constituie o obligație asumată în acest sens.

DREPTURI DE PROPRIETATE INTELECTUALĂ

   • PROVAL deține drepturi depline asupra denumirilor, titulaturilor, descrierilor, produselor / serviciilor, fișierelor, pozelor și materialelor publicate pe Website, precum și toate drepturile de proprietate intelectuală, industrială etc. ce decurg din acestea și referitoare la acestea. Pot exista situaţii în care PROVAL nu deţine pe deplin drepturi de proprietate sau unele de proprietate intelectuală, industrială sau comercială cu privire la fişiere, poze, materiale etc. publicate pe Website, beneficiind doar de un drept de utilizare a acestora. Indiferent de situație, nu aveți permisiunea să comercializati, redistribuiți sau reproduceți aceste materiale, nici să le decompilați sau modificați structura, fără acordul prealabil al PROVAL.
   • În anumite situaţii, pentru imaginile şi fotografiile utilizate pe acest website nu deţinem drepturi de proprietate intelectuală, ci doar drepturi de utilizare. În acest sens, anumite imagini şi fotografii regăsite pe website-ul nostru sunt utilizate cu respectarea termenilor şi condiţiilor proprii sursei acestora (pentru mai multe detalii, accesaţi https://www.freepikcompany.com/legal). Cu titlu exemplificativ, indicăm situaţii în care am folosit imagini şi fotografii din alte surse, cu menţiuni privind acreditarea deţinătorului drepturilor de proprietate intelectuală sau a autorului, – Freepik:

CONFIDENȚIALITATE

   • Suntem dedicați păstrării confidențialității informațiilor pe care ni le furnizați. Respectăm și protejăm datele care ne sunt furnizate de către clienți și adoptăm toate măsurile necesare pentru a asigura un grad ridicat de securitate. Pentru mai mule informații referitoare la acest aspect, vă rugăm să citiți și Politica privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

RĂSPUNDEREA NOASTRĂ

   • Nu suntem și nu vom fi răspunzători în situația în care ne furnizați informații sau date greșite ori incomplete, dumneavoastră fiind pe deplin responsabil de acuratețea acestor informații. Pe această cale declarați că sunteți de acord și înțelegeți faptul că o mare parte din funcțiile site-ului nostru sunt automatizate, deci rezultatul final depinde exclusiv de informațiile pe care dumneavoastră ni le furnizați sau pe care le introduceți în sistem.
   • În ceea ce privește livrarea documentului privind valoarea estimată, în cazul Evaluării rapide, ne asumăm că vom respecta standardele ANEVAR privind  metodele, abordările utilizate și concluzia valorii. Documentul livrat, in cazul Evaluarii rapide, nu va putea fi folosit de terțe părți din cauza limitării documentului. Pentru utilizarea Raportului de evaluare in relație cu terțe părți vă rog să alegeți unul din serviciile noastre prezentate la secțiunea Servicii.
   • Subliniem că obligațiile noastre sunt unele de mijloace, iar nu de rezultat, ceea ce înseamnă că vom depune toate diligențele necesare în vederea livrării unor produse, însă rezultatul final nu depinde de noi, motiv pentru care vă asumați acest lucru în totalitate.
   • Toate documentele, draft-urile, formularele pe care le prezentăm pe site reprezintă doar un schelet general de la care se poate porni în construcția unui document prin care determinam valoarea. În niciun caz aceste documente nu au o aplicabilitate generală, această aplicabilitate fiind dată de completările pe care dumneavoastră le veți face în textul formularelor, respectând indicațiile și recomandările din formulare. În situația în care sunteți nesiguri de finalitatea documentului creat, de validitatea sau aplicabilitatea acestuia, vă recomandăm să ne apelati folosind una dintre mijloace descrise la secțiunea Contact.
   • In cazul Evaluarii rapide, PROVAL nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Clientul, Utilizatorii sau Vizitatorii sau oricare terță parte o poate suferi ca rezultat al îndeplinirii de către PROVAL a oricărei din obligațiile sale conform unei comenzi și pentru daune care rezultă din utilizarea produselor după livrare și, în special, pentru pierderea acestora. După recepționarea produselor, dumneavoastră sunteți pe deplin responsabili pentru modalitatea și scopul pentru care le utilizați.

INFORMAŢII UTILE PENTRU DUMNEAVOASTRĂ

Ca utilizator, respectiv client, înțelegeți și sunteți de acord cu următoarele:

Este interzisă utilizarea site-ului www.proval.ro în următoarele modalități sau pentru următoarele scopuri:

   • Cu încălcarea Termenilor și Condițiilor din prezentul document;
   • Cu încălcarea, în orice modalitate, a prevederilor legale aplicabile sau prin modalități care pot conduce la încălcarea, în orice modalitate, a prevederilor legale aplicabile;
   • Pentru a disemina informații false sau greșite ori pentru a propaga dezinformare, incitare la ură sau alte asemenea;
   • În orice modalitate prin care se acționează în contul și pe seama altei persoane, în special prin utilizarea de nume false, adrese de email false, numere de telefon false etc.
   • Pentru defăimarea altor persoane, pentru a aduce injurii, acuze sau afirmații jignitoare cu privire la oricare altă persoană;
   • Pentru promovarea sau ascunderea activităților cu caracter ilegal sau imoral;
   • Pentru a reproduce, în orice fel, interfața site-ului, în vederea inducerii în eroare a utilizatorilor, clienților sau potențialilor clienți pe care noi îi avem;
   • Pentru a obține acces neautorizat la datele pe care vizitatorii sau clienții noștri ni le-au furnizat în mod voluntar;
   • Pentru a introduce în sistem programe sau linii de cod malițioase;
   • Pentru a solicita informații, produse ori servicii ilegale ori pentru a solicita informații care să acopere o activitate ilegală;
   • Pentru a obține acces la diferite secțiuni sau subsecțiuni ale site-ului sau la produsele oferite de către noi utilizând proceduri ilegale.

LEGISLAȚIE APLICABILĂ și JURISDICȚIE

  • Termenii și Condițiile din prezenta secțiune, precum și utilizarea site-ului nostru sunt guvernate de legile aflate în vigoare în România. În caz de apariţie a oricărui litigiu referitor la raportul contractual sau rezultat din sau în legătură cu încheierea, interpretarea, executarea ori încetarea acestuia, în cazul în care acesta implică PROVAL și o persoană juridică, acesta va fi soluţionat fie prin cereri adresate instanţelor judecătoreşti competente material din Mun. Timișoara, fie prin arbitrajul Curţii de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie Timiș, conform procedurii acesteia şi de către un singur arbitru. Hotărârea este definitivă pentru părţi. Oricărei părţi îi este recunoscută posibilitatea alegerii uneia dintre cele două modalităţi de soluţionare a litigiilor. În cazul în care litigiul referitor la raportul contractul sau rezultat din sau în legătură cu încheierea, interpretarea, executarea ori încetarea acestuia implică PROVAL și o persoană fizică, acesta va fi soluționat de către instanțele judecătorești competente conform legii. 
  • De asemenea, vă aducem la cunoștință că, dacă veți considera necesar, aveți posibilitatea de a utiliza platforma SOL (de soluţionare online a litigiilor), prezentă în interfaţa site-ului sau de formulare a unei plângeri adresate ANPC în vederea remedierii eventualelor divergențe ori probleme.